Mitte liiga magus ja mõnusalt kohvine juustutort, mille õrnalt mõrkjat kohvimaitset tasakaalustab lahe vahukoorekiht.
Põhi:
200 g küpsiseid
75 g võid
Täidis:
600 g maitsetamata toorjuustu
4 muna
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
0,5 dl jahu
2 sl lahustuva kohvi pulbrit
1,5 dl vahukoort
Peale:
2,5 dl vahukoort
2 sl suhkrut
1 tl kakaopulbrit
Valmistamine:
Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Sega toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga, klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu. Sega kohvipulber ja 2 sl vett ning vala segu ülejäänud massi hulka. Lisa vahustatud koor. Sega ühtlaseks ja vala vormi põhjale. Küpseta 160 kraadi juures 55 minutit. Jahuta ja hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis. Enne serveerimist kata kook suhkruga vahustatud koorega ja sõelu peale kakopulbrit.
See kook viis nüüd küll eile meie keeled alla :D
ReplyDelete