Antud pirukas sobib hästi nii kergeks eineks kui ka kohvi või veini kõrvale. Retsept on pärit Nami-Nami retseptikogust, kuid mugandasin seda pisut endale sobivamaks.
Põhi:
2.5 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
100 g võid
0.5 dl 35% rõõska koort
Täidis:
1 porrulauk
200 g riivitud juustu
100 g õhukeselt viilutatud suitsulõhet
0.5 dl hakitud tilli
purustatud musta pipart
3 muna
1.5 dl 35% rõõska koort
Valmistamine:
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel pehme võiga. Lisa rõõsk koor.
Sega tainas ühtlaseks ning suru võiga määritud klaasvormi põhja.
Haki porrulauk väiksemateks tükkideks, riivi juust ja lõika suitsulõhe viiludeks.
Laota juust, suitsulõhe, porrulauk ja hakitud till kihiti tainale. Maitsesta pipraga.
Klopi rõõsk koor ja munad ühtlaseks, vala pirukale.
Küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
jees, jees, ma võin seda pirukat igal ajal süüa ;)
ReplyDelete