Väga lihtsasti valmiv pirukas, mis maitseb ühtviisi hästi nii soojalt kui külmalt. Kõrvale sobib imehästi mõni maitsev toorsalat.
Põhi: 75 g võid
2 dl nisujahu
0,25 tl soola
2 sl külma vett
Kate: 1 tuunikalakonserv vees
hakitud ürte (tilli, basiilikut, peterselli vms)
200 g või veidi rohkem riivitud juustu
3 muna
1 dl kohvikoort või vahukoort
2 keskmist tomatit
soola
pipart
Valmistamine: Sega toasoe või jahu ja soolaga. Lisa vesi ning töötle kiirelt taignaks. Suru see 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele (kõige parem on seda teha külmas vees märjaks kastetud lusikaga). Laota taignale kalakonserv ning raputa üle ürtidega. Riputa peale riivitud juust. Klopi lahti munad, sega hulka koor ning nirista ühtlaselt pirukale. Viimaks lao peale tomativiilud ja puista need üle soola ja pipraga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment